מצוות חכמים לעומת תורה שבכתב

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/09/19 15:27 יב באלול התשעט

שאלה

שלום הרב אני מתחזק ביהדות יש כמה דברים שעדיין לא הבנתי אבל.

לא הבנתי מדוע יש מצוות חכמים כלומר בנוסף למצוות התורה כלומר שמסתכלים בתורה הכתובה זה שונה לגמרי מההלכה . למשל ברכות ומלא דברים שלכאורה נראים מרחק שמיים מהתורה שבכתב הסבירו לי שיש תורה שבעל פה שזה ביאור לתורה הכתובה וזה מובן לי כי באמת התורה שבכתב לא מובנת בלי שיהיה לה ביאור רק עניין מצוות דרבנן לא הבנתי אמרו לי כיוון שכתוב ועשית ככל אשר יורוך ולא תסור. אבל זה נראה שבנוגע לזה שאם תבוא למשפט אז תעשה מה שהדיינים יאמרו לך לעשות כלומר שהם יכריעו את הדין תקשיב להם ופחות נראה שזה לגבי זה שחכמים יתקנו תקנות או מצוות דבר שני רציתי לדעת מה זה גמרא. אני שואל כל זאת על מנת להתחזק ולהגיע לחקר האמת בתודה..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל היקר שלום,

שמח מאוד על שאלותיך.

אני מפנה אותך לשיעור חשוב מאוד בנושא.

הדפס, וקרא אותו כמה פעמים עד אשר ייתיישב לבבך עם קונך.

קישור לאתר של הרה"ג אורי שרקי שליט"א

בהצלחה רבה בדרכך!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן