מצוות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/01/19 07:44 ח בשבט התשעט

שאלה

רציתי לשאול מהיכן לומדים שכל אדם ואדם יהודי לאורך כל הדורות צריך לקיים מצוות.

אולי המצוות ניתנו רק במעמד הר סיני לאותו דור וזהו,ורק להם.

איפה לומדים שכל אדם חייב לדוגמה תפילין

והיה לאות ידכה ולטטופות בין עיניך

ידיך ועיניך של מי? של אותן דורות שהיו בזמן הזה וזהו.

ז״א מאיפה לומדים שזה לעולם כל המצוות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ישנם הרבה פסוקים בתורה שמורים על כך שהתורה ניתנה לדורות ולא רק לאותו דור (חוץ ממצוות מסוימות שמיוחדות לאותו דור כמו למשל הלכות של פסח מצרים).

למשל בפרשיה הראשונה של תפיליו כתוב בסיומה - 'ושמרת את החוקה הזאת למועדה מימים ימימה"

בספר דברים כתוב ביחס למעמד הר סיני - "ולא אתכם לבדכם אנוכי כורת את הברית הזאת ואת האלה הזאת, כי את ישנו פה עמנו עומד היום ואת אשר איננו פה עמנו היום".

אבל העיקר הוא דברי חז"ל, כיון שכל מה שאנחנו מקיימים את התורה זה מכח פירושיהם והסבריהם של חז"ל בתורה שבעל פה, וממילא אם הם מסבירים ומפרשים שהמצוות הם לדורות, אז מכח זה אנחנו מחויבים בהן.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן