מצוות מן התורה שנשים חייבות בהן

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 06/11/19 10:36 ח בחשון התשפ

שאלה

שלום, אני קוראת בהלכות בסידור: 'אף על פי שחכמים קבעו זמנים לשלוש תפילות ביום, התפילה עדיין נחשבת מצוות עשה שלא הזמן גרמה, ונשים חייבות בה. (רמב"ם שם ה"ב).

אז אני לא מבינה תפילת הבוקר היא כן מצווה מן התורה או לא?

תודה, וסליחה על הדייקנות פשוט רק כשאני אעשה לעצמי סדר בראש אני אצליח להתרכז כולי בתפילה.

תשובה

כתבתי לך שיש מחלוקת אם עצם חובת התפילה היא מהתורה לדעת הרמב"ם כן (ולדעת הרמב"ן לא)

גם לדעת הרמב"ם מהתורה אין זמן קבוע לתפילה ולכן היא מצוות עשה שלא הזמן גרמא וניתן להתפלל מתי שרוצים , חכמים הם אילו הגדירו את זמני התפילה