מפגש שבט בים בנים ובנות (לא נכנסים למים)

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/10/20 16:20 ט בחשון התשפא

שאלה

אהלן,

יש לי שאלה שקצת סיבכה אותי

אנחנו רוצים לצאת לים בנים ובנות כמובן שלא נכנסים למים, רק לשבת על החול, לצחוק לשחק קצת לנגן אולי, בתור שבט , קבוצה יחסית גדולה

יש בעיה עם זה ? (אנחנו מתלבשים בצניעות כמובן)

כי יש הרבה אצלי שהעדיפו לא לבוא בשל צניעות, כי בכל זאת זה לא נראה טוב שבנים ובנות הולכים ביחד לים

אשמח למענה

תודה רבה לכם

תשובה

לשואל שלום,

יישר כח על השאלה.

ראשית יש להדגיש שהאינטרקציה בין בנים לבנות משתנה בין חֶברה אחת לרעותה, ולכן אינם דומים כללי מפגש בסניף בני עקיבא באמסטרדם, לכללים דומים באריאל בפתח תקווה.

ככלל, ההמלצה היא שמפגשים מעורבים מתרחשים רק סביב תכלית מסויימת - חשיבה על חודש ארגון, או התנדבות, שיעור וכדומה.

יחד עם זאת, בחברה בה נפגשים בנים ובנות יחד למטרות בילוי, בטח בגילאי נוער, טוב אם יתקיימו ב'יציאה' מספר כללים:

א. התוכן (השירים) במפגש יהיה בעל אופי דתי/ערכי, או לכל הפחות לא מיני.

ב. לדאוג שרמת השיח מכבדת, וכן מה ש'מסביב' - לא להשתטות, להשפריץ מים וחול, וכו'.

ג. האנשים במפגש הם אנשים כשרים, זאת אומרת שומרים על ההלכה בתחומי ייחוד וקרבה בין המינים.

ד. לא לבלות עד שעת לילה מאוחרת, אלא להגביל את השהות לזמנים הסבירים.

ה. כולם נשארים יחד במהלך המפגש ולא מתפצלים מהחבורה.

כללים אלו נועדו לתת מסגרת לבילוי, אך כמובן מי שלא ירצה להביא עצמו לידי נסיון, יבחר לא לבוא.

ברכה והצלחה!