מעשר ראשון ללוי היום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/01/20 11:24 יג בטבת התשפ

שאלה

הרב יהודה הלוי עמיחי

ענה לי כששאלתי לגבי שם משפחה לוי:

"השם לוי הוא סימן ברור ללויים.. הוא בד"כ מראה על לויה. בכו"א לעניין נט"י לכהנים אין בעיה, וכן נראה להיות שני בתורה אין מניעה, אמנם לעניין לקבל מעשר ראשון ראוי להחמיר ולא לקבל זאת כלוי, כיוון שעל כך אין מסורת".

אומנם לא הצלחתי להבין לגבי המעשר

אם ראוי לכל הלויים היום להחמיר ולא לקבל או שהרב דיבר ספציפית לגבי המקרה שלי(שלא נאמר לי מפורשות שאנחנו לויים אלא נאמר לי מסבי "אם לא היינו לויים סבותיי היו אומרים לי").

תודה רבה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלויים הרגילים בודאי שיש להם לקבל מעשר ראשון, אבל מכיוון שאתה העלת ספק מסוים, למרות שהוא לא נראה ספק רציני, אבל לעניין להוציא ממון וחששות של גזל חלילה עדיף לחוש ולכן במקרה שלך לא כדאי לקבל וכתבתי "ראוי להחמיר" מכיוון שדינית יש לך חזקת לויה, אבל עצם הדבר שעוררת ספק לעניין ממון ראוי להחמיר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ