מעשר עני וספק מעשר עני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/20 18:41 יט באב התשפ

שאלה

בס"ד

שלום,

בשנת מעשר עני נותנים את השווי של הפירות לצדקה?

אבל זה הרבה לחשב: מה שווי הפרי ומה הכמות וכמה כסף זה וכו'

אני רוצה להסביר למכר מבוגר איך לעשות תרומות ומעשרות, אבל הוא בטח יסתבך עם זה, יש פתרון לזה?

ואם הפירות ספק מעשר שני ספר מעשר עני, נותנים לצדקה את הכסף או מחללים?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם יש לו טבל ודאי שצריך לתת מעשר עני, יעשה הסכם עם בית האוצר (086847325) שהם יבצעו בעבורו את הנתינה לעני, והוא רק יאמר את הנוסח של ההפרשה. אדם רגיל שלא למד את הסוגיא לעומק קשה לו להבין את הדין של מעשר עני (גם דבריך במכתב אינם מדויקים), לכן הדרך הנוחה להסביר לו שהוא נותן קרוב ל 10% לעני, וזה מועבר על ידי בית האוצר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן