מעשר כספים בלי הסכמת הבעל.

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 16/07/20 15:55 כד בתמוז התשפ

שאלה

שלום ,

אני ובעלי נשואים כשנה וחצי. בחרתי להתחתן עם אדם חילוני מאוד, היינו בני זוג כשלוש וחצי שנים לפני החתונה , לאחר החתונה עשינו 2 חשבונות בנק נפרדים ואחד ביחד .

(אני ידעתי כמה הוא רגיש לכסף ולכן העדפתי שיהיה כך למען שלום בית)שנינו מפקידים כסף לחשבון המשותף ומזה אנחנו חיים , עד היום השתדלתי כבר כמה שנים טובות לתת כספי תרומות ומעשרות מהמשכורת שלי 10% כל חודש . אני מקיימת תורה ומצוות בלי הקפדה פעם יותר ובפעם הרבה פחות לא מקפידה על כלום , בעיניין המעשרות כן היה חשוב לי להקפיד לעשות .

בעלי שם לב לעיניין של התרומות ולא הבין עד כמה ( שוב הוא בחור מאוד חילוני ) ביום שהסברתי לו שאני נותנת 10% למעשרות הוא רתח מכעס ועד היום לא מקבל זאת, עדיין יש לנו ריבים על זה וגם אם הריבים לא קשורים הוא מעלה את הנושא בכעס ומבקש ממני להפסיק לעשות מעשר , הוא רואה את זה כאלו אני נותנת מהכסף של הבית לזרים ולא אכפת לי מהעתיד שלנו

, אני בוכה מעמיקי נשמתי לבורא עולם שעד שיש מצווה שאני מנסה להאחז בה בכל הכח עכשיו הוא לוקח לי אותה , מה אני צריכה לעשות בנושא ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך .

יש לכל אדם מצווה אליה הוא מחובר מאוד והגמרא מספרת שחכמים היו שואלים אחד את השני במה אביך זהיר יותר.

ולכן מצוה הבאה לידך באהבה אל תחמיצי אותה.

נכון הדבר שיל פי ההלכה

את הכסף יש לתרום בידיעת הבעל אבל בימינו כאשר גם האשה עובדת ובייחוד כשיש חשבונות נפרדים

יש לכל אישה את מרחב המחיה הקניות והבזבוזים שלה.

מדברייך ניכר שהיה ברור לך כבר קודם החתונה שהבעל קשור ואדוק לכספו.

אל תבכי תמשיכי במצוה

רק את יכולה לומר לו שבכסף הזה את יכולה למשל לקנות לו תפילין יתכן שהוא יתלהב אם ידע שהכסף בחלקו נשאר בבית.

ומתוך שלא לשמה יבוא להניח תפילין וגם לקנות לו ספרי קודש.

ואמנם לא תמיד אפשר להחשיב למעשר כספים מצוות שאדם מחוייב בהן אך כאן בוודאי את יכולה חלק מהסכום לקנות לו ספרי קודש שמתאימים לו טלית תפילין ועוד.

ואם ההורים שלו למשל אינם משופעים בכסף תןכלי לקנות להם למשל פלאטה לשבת או מזוזוץ מהודרות לבית.

ובכל מקרה תאמרי לו שכל אישה אוהבת לבזבז זה הרי חלק מההוצאות הקבועות של הנשים ותאמרי לו שזה הבזבוז שלך.

וחוץ מזה תספרי לו גם אם הןא לא מאמין שבזכות המעשר כספים יש ברכה בכסף.

וחוץ מזה תגידי לו שגם בני הקיבוצים של פעם גם אלו שלא היו בני תורה היו אוהבים לעזור אחד לשני.

ואם כל אלו לא ישכנעו אותו

תקחי דף ועט

ותבקשי

שירשום לך

מה הוא רוצה

שתקני לעצמך פחות

במקום הבזבוז הזה.

ואם

אחרי

כל הנסיונות

וכל השכנועים

לא תצליחי

לשכנע אותו.

אל תקשיבי לו

תמשיכי לקיים את המצוה הזאת בשמחה.

איש לא יכול למנוע אותך

מקיום מצוה בשמחה

בהצלחה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן