מעשר כספים והגומל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/19 11:03 כח בסיון התשעט

שאלה

שלום,

1. יש לי תלושי שכר שאני מעוניינת לעשר מהם אך לא יודעת איך. הבנתי שבעיקרון אמורים לעשר מהנטו וחיפשתי מדריך מסודר באינטרנט, אך מצאתי רק התייחסויות נקודתיות שעל פניו נראו לי סותרות. אשמח אם הרב יוכל לעזור לי בשאלה כיצד יש לעשר, מה ניתן לנכות וכו'.

2. לפני מספר שבועות, במהלך טיול בטבע, נקלעתי לסיטואציה מפחידה כששני כלבים משוטטים רדפו אחרי (עברתי ליד שיח שהגורים שלהם הסתתרו בו). ב"ה הם כלל לא נגעו בי. האם יש לברך הגומל על המקרה הזה? (בשולי הדברים אציין שלא סיפרתי לאבי על המקרה הזה, כדי שלא ידאג בטיולים עתידיים. אם אברך בבית הכנסת, אצטרך מן הסתם לספר לו.)

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

1. מהסכום שנישאר לך כרווח (בניכוי ההוצאות) יש להפריש מעשר כספים .

2)לא. מפני שלא נכנסת למצב של סכנה.

כמו אדם שעובר במעבר חצייה ולא נדרס ברוך השם.

ותמשיכי לטייל ברחבי ארץ ישראל..זו מצווה גדולה מה שלא זכה לה משה רבנו!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו