האם צריך לתת מעשרות בגיל 16? ולמי כדאי לתת?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/11/19 23:04 יח בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב.

אני בת 16 ורציתי לשאול אם בגיל שלי צריך לתת מעשרות ואם יש הבדל אם אני מקבלת משכורת מסודרת כל חודש או אם אני מקבלת על כל שעה לא בצורה מסודרת כמו לדוגמה בביבסיטר?

ב. למי מותר לתת מעשרות (לעניים ברחוב לקנות דברים לפינה חמה לעזר מציון?)

ג.האם אני צריכה לתת עכשיו על מה שהרווחתי בחופש ולא נתתי מעשרות?

תודה רבה

תשובה

לשואלת היקרה שלום רב ויישר כח על השאלה!

כיון שאת עדיין צעירה ואין לך הכנסה קבועה את פטורה ממעשר כספים, מלבד סכום שנתי של כ25 שקלים. (מכונה במקורות 'שלישית השקל').

מעבר לזה - הדרך הכי טובה היא שתחסכי את כל הכסף לעתיד ובע"ה כשתהיה לך משכורת קבועה - תתני צדקה לפי יכולתך.

אמנם, אם כבר עכשיו את משתמשת בכסף מדי פעם לבילויים וכדו', ודאי שצריך לתת גם צדקה לעניים, אבל אין חובה לתת מעשר אלא כפי נדבת לבך

לגבי מעשרות - לעניים ברחוב לא כדאי לתת - לרוב הכסף לא באמת עוזר להם. לעזר מציון או לעמותה אחרת זה מצוין. לגבי 'פינה חמה' - זה תלוי בדיוק עבור מי היא. אני חושב שהטוב ביותר הוא לברר עם הורייך למי הם נותנים צדקה ולצרף את הכסף שלך לצדקה שלהם.

בהצלחה רבה!

טוביה