מעשרות מהכנסות של חברה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/20 08:53 ט בתשרי התשפא

שאלה

שאלתי היא בנוגע דיני מעשרות.

האם עלי להפריש מעשרות מהרווחים של החברה שלי או רק מהכסף שאני מושך בכל חודש.

לדוגמא, אם החברה שלי הרוויחה 10,000 ש"ח בחודש והמשכורת שמשכתי לשימוש אישי היא 5000, האם עלי להפריש 10 אחוז מ 10,000 או 10 אחוז מ 5000?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם חייב מעשרות על מה שנכנס לרשותו ושייך לו.

לגבי החברה אני מבין שיש עוד שותפים או שזה חברה בע"מ, שם החיוב על ההנהלה כולה בשעה שיחליטו לחלק דווידנדים וכדו' לאחר קיזוז הוצאות.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן