מעשה שבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 02/04/18 14:18 יז בניסן התשעח

שאלה

מותר להנות ממעשה שבת שנעשה באיסור ב3 תנאים. נניח שיהודי שנסע, בשבת לטיול נניח בצפון וצילם עצים הרים פרחים וכדומה, יהיה ניתן להנות ב3 תנאים.

1. שהצילומים לא נעשו לצורך אישי, אלה כללי, כלומר לכולם.

2. ושהצילומים יהיו ניתנים גם גם בימי חול. כמו הצילומים שבטיול. למשל כדורגל לא נחשב בכלל, מכיוון שאם הוא נערך, בשבת, אין אפשרות לקיימו בשנית ביום חול, אם אותם האירועים בדיוק כמו משהו מבוים.

3. שהדבר לא, יעשה בימי שבת, באופן קבוע.

אני קיבלתי טיפות שהסיעו לי, בשבת. וזה, לא משהו שהיה תלוי בי. מה אני עושה.?

תשובה

שלום וברכה,

אם יש לך צורך להשתמש בטיפות לצורך רפואי ,שלא סובל דיחוי, יהיה מותר לך להשתמש בטיפות, אפי' באותה השבת.

בכל אופן, במוצאי השבת יהיה מותר לך להשתמש בטיפות, גם אם הביאו אותן בשבילך בשבת, משום שנעשתה עבירה בהובלת הטיפות בשבת, ולא בהכנתן של הטיפות.

ברכה והצלחה