מעשה חסידי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/11/19 11:42 ז בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

לפני כמה ימים שמעתי סיפור על שני חכמים/רבנים שישבו בבית המשתה ולידם חבורה של שתיינים ששתו והשתכרו והחליטו כל פעם לקחת את אחד החכמים ולהכות אותו ולהשפילו.. לאחר כמה פעמים שכך קרה הציע חברו שישב איתו להתחלף איתו במקומו על מנת שיקל מחברו ויסבול גם כן הוא. אך באותה העת שהתחלפו בינהם אמרו ה שתיינים הכינו את הראשון מספיק עכשיו נעבור לשני..

אשמח לדעת מה מקור הסיפור או אם ישנו מקור אליו בכלל?

תודה רבה !

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

זהו סיפור חסידי מאוד ידוע.

יש לו אין סוף גירסאות.

לדוגמה כאן:

https://www.zusha.org.il/person/%D7%A8-%D7%96%D7%95%D7%A9%D7%90-%D7%9E%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99/

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן