מעקה בבית

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 31/07/19 06:56 כח בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב, אנחנו עומדים להיכנס לבית חדש בע"ה בעוד כשבועיים, בית פרטי עם 2 קומות. הבעיה היא שהמעקה שהזמנו לא יגיע בזמן ואמור להגיע רק אחרי מס' שבועות אחרי שנעבור. אני יודעת על מצוות מעקה בבית וכמובן שנקיים אותה אך האם יש איסור מבחינת ההלכה על מגורים בבית ללא מעקה? כמובן שנחסום את הגישה לאזור הפתוח ולא יהיה שם איש. תיכננו מראש לשהות רק בקומה התחתונה עד להשלמת המעקה.

תודה מראש

תשובה

שלום רב.

מצות מעקה היא מצוה חשובה והכרחית ללא שום שיהוי ומרן השולחן ערוך פסק בחושן משפט בסימן תכז "מצות עשה לעשות אדם מעקה לגגו " והביא שם כמה פרטי ההלכות.

ובהמשך מי שמניח גגו בלא מעקה גם ביטל עשה וגם עבר על לא תעשה .

ולמעשה היות והקומה העליונה לא מוכשרת לדירה עד שלא יהא בה מעקה.

כי אז אתם רשאים לגור למטה ובתנאי שתקפידו כפי שכתבת שלא תהא אפשרות להגיע לקומה זו על ידי חסימה קבועה שלא יוכלו להגיע לשם.

וממש ברגע שיגיע המעקה מיד להתקין אותו ללא שיהוי .