מעלת התהלים

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 15/06/18 10:19 ב בתמוז התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב, ב"ה השם זיכה אותי לקרוא בכל יום ספר תהלים שלם בכל יום כבר מעל שנה (: זכיתי להמון דברים ב"ה בזכות זה , אבל רציתי להתחזק עוד ורציתי לשמוע את המעלה של זה ולחזק את עצמי, תודה (:

תשובה

ספר תהילים כתוב באופן כזה שמי שקורא בו ומתכוון בתפילותיו יכול להגיע למעלות גבוהות מאוד כיוון שהמזמורים בספר זה יודעים להביא לידי ביטוי את מה שמתחולל בנפשו של האדם במצבים שונים בחיים ובמצבים רוחניים שונים.

כאשר קוראים את המזמורים מביאים זאת לידי ביטוי ובכך מתקדמים ברוחניות ובהשפעתה על חיינו אנו.

משל למה הדבר דומה? - לבני זוג, יש הבדל גדול בקשר בין בני הזוג בין השלב בו אחד מהם אמר\ה לשני\ה "אני אוהב אותך" לבין השלב שלפני.

לאחר שאמרו זאת אחד לשני וביטאו את אהבתם, הקשר הזוגי שלהם הרבה יותר חזק.

כך גם ביחס לאמירת מזמורי התהילים.