מעלית (לא מעלית שבת)בשבת לנכה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/05/20 08:01 יג באייר התשפ

שאלה

האם מותר לנכה ללא רגליים ביכלל לרדת או לעלות בשבת במעלית (לא מעלית שבת)

כדי ללכת להתפלל בבית הכנסת

ואיפה זה רשום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

ברור שאסור.

תפילה בבית כנסת היא מנהג טוב, דבר רצוי שהתפילה תתקבל, וגם ענין נפשי-חברתי לנכה.

שימוש במעלית הוא איסור תורה או קרוב לאיסור תורה.

אין מתירים אף עבירה ובודאי לא עבירה חמורה כדי לקיים מצוות תפילה בציבור.

זה לא צריך להיות כתוב בשום מקום - זה ברור מתוך חומרת העבירה של המעלית לעומת המצווה הקלה של תפילה בציבור, ממנה הנכה פטור לגמרי בשבת כיון שהוא אנוס.

ב'מעלית שבת' שנויה במחלוקת האם היא מותרת או שיש בה צד איסור קל.

המדקדקים במצוות משתדלים להמנע מהשימוש בה, במידת האפשר.

לגבי נכה היא בודאי מותר כיון שהוא נחשב ל'חולה שאין בו סכנה', חלק מאיסורי שבת שחכמים גזרו, הם לא גזרו לגבי חולה במצב זה. לכן מעלית שבת לנכה - מותרת לכל הדעות.

בברכת רפואה שלימה

דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן