מעבר ממכינה לישיבת הסדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/20 08:27 כ באייר התשפ

שאלה

*אשמח ששאלתי לא תתפרסם באתר

שלום,

ראיתי שאתה ראש ישיבת הסדר ורציתי לשאול האם זה אפשרי לעבור ממכינה להסדר? הכוונה שלי נניח בחור שהתחיל מכינה, האם הוא יכול לבוא במהלך המכינה לשבו"ש בהסדר, לסיים את המכינה ולאחר מכן לעבור להסדר? והאם זה משנה אם הוא בשנה א' או ב'? ואם כן מה עליו לעשות?

(אני שואל בגלל שאני אמור להתחיל מכינה שנה הבאה, ותמיד עוברות לי חששות בראש, מה יקרה אם אשנה את דעתי וכו', בנוסף חשוב לי לציין שאני בעל תשובה ושאני מתכנן לעשות גם שנה ב' ב"ה אלא אם אשנה את דעתי וכו', בכל מקרה אשמח לדעת אם זה אפשרי בכלל ואם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל להשאיר דלתות פתוחות).

תודה!

*אשמח ששאלתי לא תתפרסם באתר

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא, ויישר כוח על ההכרעה ללכת ללמוד תורה בשנה הבאה.

אכן, הליכה למקום תורה מעוררת חששות מה יתחולל אם זה לא יתאים, אבל אני מקווה שתתגבר על הפחדים והחששות, ודווקא תמצא את מבוקשך במקום בו בחרת ללמוד.

לצערי, אני לא כל כך בקיא בתקנות, והדבר גם תלוי הרבה בנפשות הפועלות.

נראה לי כי הדבר הנכון לעשות הוא לשלוח מכתב לאיגוד ישיבות ההסדר (https://hesder.org.il/) ולשאול את שאלך. אם לא תיענה כראוי - אשמח לעזור.

כל טוב ובהצלחה גדולה