מספר שאלות על ה'

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/10/20 23:55 ל בתשרי התשפא

שאלה

שלום הרב.

מספר שאלות על אלוקים:

1. איפה בתורה מוזכרים משיח, תחיית המתים, עולם הבא וגלגול נשמות?

אם התשובה תהיה להציג כל מיני פסוקים מעורפלים ש"מרמזים" על התופעות הללו אז אשאל: לאלוהים לא היה מקום בספר כדי לכתוב את זה במפורש?

2. היכן בתורה כתוב שיש גם תורה שבעל פה. ולא באיזו מילה שיכולה לרמוז על דבר כזה.

3. אלוהים שומע את כל הויכוחים שלנו לגבי קיומו, הוא לא יכול לשים לזה סוף ולהתגלות לנו (בחכמתו הרבה, הוא ימצא דרך) ולהוכיח שהוא קיים ובאמת הוא רוצה שיהרגו את מחללי השבת (כלומר, גם אותי) ושלא יתלשו נייר טואלט בשבת.

4. מדוע אלוהים חתם בימי הכיפורים בשואה את גורלם של מאות אלפי תינוקות למות בתאי הגזים ביחד עם מיליוני צדיקים? (איש בחטאו יומת).

מדוע אלוהים לא עומד בברכות ובקללות שהוא מטיל על אוהביו ועל שונאיו? זו הרי הסיבה שחז"ל המציאו את תחיית המתים ועולם הבא, כדי להציל את אלוהים מהבושה שהוא לא דואג היום שצדיק וטוב לו, רשע ורע לו.

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

יישר כח על שאלותיך הנבונות. יהי רצון שתמשיך לשאול ולברר ולהתחזק באמונה.

1. לא מוזכרים. כי זאת לא מטרת התורה. התורה נכתבה כדי ללמד אותנו מוסר איך לחיות בהשראת שכינה בעולם הזה, ולא פילוסופיה המוסבת כלפי העולם הבא, מסקרנת ככל שתהיה.

(מקור: ספר הכוזרי מאמר ראשון אות קט)

אני ממליץ מאוד לקרוא את החוברת "התורה והמצוה" מאת מו"ר הרב שרקי (זמין ברשת)

2. איך אפשר לחשוב שאין? האם מעיון בפסוקי התורה תדע כיצד קושרים ציצית לבגד? האם תדע לשמור שבת? התורה שבכתב אין מטרתה להיות ספר הלכות, ולכן במקביל אליה, נמסרה תורה שבעל פה שעניינה הדרכה למעשה.

חשוב להדגיש בהקשר זה כי התורה שבעל פה נמסרה למשה רבנו במעמד הר סיני במקביל לתורה שבכתב, ולא כפי שטועים לומר שהתורה שבעל פה התחילה בזמן המשנה.

(מקור: ברכות ה,א "והמצוה זו משנה" ורש"י שם)

3. א. א-להים לא רוצה שיהרגו מחללי שבת. ב. א-להים לא רוצה להרוג אותך. ג. א-להים לא רוצה שלא יתלשו נייר טואלט בשבת.

מה כן? א-להים ציווה לא לתלוש נייר טואלט בשבת. וזה הבדל גדול.

א-להים לא עושה משהו 'במקום' האדם, אלא נותן לו את זכות הבחירה.

במסגרת ההתגלות שנעשתה כאן בארץ, יש אפשרות לבוחר להאמין או לא להאמין.

הוכחה מצידו על מציאותו פירושו של דבר תום עידן האנושות.

4. אתה מניח שחז"ל "המציאו" את תחיית המתים. וזו טעות. תחיית המתים זו מסורת, ולא המצאה.

למה יש רוע בעולם? שאלה טובה. והשאלה מתעצמת לאור העובדה שהכריעה הגמ' במסכת שבת "יש מיתה בלא חטא ויש ייסורים בלא עוון".

אין לנו ידע בחשבונות שמיים.

אלא שלפעמים השאלה היא לא למה בקמץ, אלא למה בשווא. בעבור מה, לשם מה. ואולי נקבל תשובה בעוד חמש, עשר, מאה שנים.

תבורך מפי עליון.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן