מסע לפולין חילול שבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/05/19 00:19 כח בניסן התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

שמי הוא __ ואני תלמידת תיכון __ פתח תקווה.

אני שומרת שבת במשך המון זמן.

ומטעם בי״ס כמו כל שנה שולחים את הילדים ל״מסע פולין״ שזהו מסע משמעותי, אשר אנו ילדים בני 17 לומדים על העבר של העם שלנו, של המדינה שלנו, וכו..

השנה, אנו טסים ביום חול הלוך וחזור אך בסוף השבוע נאלץ להיות שם בשישי שבת. כמובן שאנחנו עושים קידוש והכל כרגיל שם, אך יש מעברים ונסיעות בשבת.

רציתי לדעת האם זה בסדר שאני אצא?

האם לוותר על המסע הזה?

האם ״לשבור״ שבת?

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

יש משמעות עמוקה לנסיעה לפולין, לראות ולחוות את הזיכרון הלאומי שלנו, אנחנו ממש בדור האחרון שיכול לשמוע מכלי ראשון.

יחד עם זאת, השבת היא ערך נעלה ומצווה מן התורה לשמור את השבת ולא לחלל אותה במלאכות של יום חול.

אין היתר לחלל את השבת אלא במקרה של פיקוח נפש, וזה וודאי לא המצב כאן. לכן האפשרויות העומדות בפנייך שתיים הן:

א. לבקש מבית הספר, באופן ממלכתי ורשמי, לאפשר לך להשתתף מבלי לפגוע באמונתך החזקה בתורה הקדושה. אפשר לבקש זאת בסבר פנים יפות, ולעיתים המאמץ נושא פרי. (בתפקידי אני מכהן כרב בפתח תקווה, תוכלי לפנות אליי בעזרה בניסוח מכתב להנהלה)

ב. בכאב מהול בעוצמה, לסרב למסע ולדבוק ברצונו של בורא עולם לשמור את השבת.

בהצלחה רבה בכל אשר תפני!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן