מסעדה בכשרות רבנות אך עופות מהדרין

חדשות כיפה רבני כושרות 31/07/19 23:39 כח בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב!

אנחנו מקפידים לאכול כשרות מהדרין.

1. האם ניתן לאכול במסעדה שיש לה כשרות של רבנות אך העוף מהדרין והבשר חלק?

2. מדוע במסעדות כגון אלו אין מלכתחילה תעודת כשרות מהדרין?

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

כשרות מהדרין מורכבת ממספר תנאים: כשרות חומרי הגלם, נהלי הכשרות, נוכחות המשגיח, בישול ישראל ועוד.

עוף בכשרות מהודרת, שבישל אותו גוי כמנהג האשכנזים - כבר אינו כשר למהדרין. בדומה לכך עוף מהדרין שבושל ברוטב בכשרות רגילה כבר אינו מהדרין.

כדי לברר אם המקום מתאים באמת לאוכלי מהדרין יש להתקשר למשגיח ולברר את מכלול הדברים והאם רמת הכשרות מתאימה לכם, כפי המובא בקישור הבא:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=412638&lang=HEB