מסיבת יומולדת מעורבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/20 11:20 כה באייר התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

חברה שלי מארגנת לעצמה מסיבת יום הולדת עם חברים, הבעיה היא שבמסיבה אמורים לבוא גם 2 בנים ויהיו ריקודים מעורבים. מה עליי לעשות? האם מותר לי לבוא למסיבה? אני חוששת מבעיות צניעות שם אך מצד שני אני לא רוצה להעליב את חברה שלי ולא לבוא....

תודה מראש!

תשובה

לשואלת שלום,

נקדים ונדגיש שריקודים מעורבים הם אסורים מכל וכל על פי ההלכה.

(מקורות: שו"ת אגרות משה חלק אבן העזר חלק ב, סימן יג | קיצור שולחן ערוך סימן קנב סעיף י"ג | ילקוט יוסף חופה וקידושין)

לעצם השאלה:

פעמים רבות אנחנו נפגשים בחיים עם דילמות מוסריות שנוגעות לשיח העלבון.

כך גם במקרה שלך.

בצד האחד עומדים העקרונות הרוחניים והמוסריים שלך.

בצד השני עוד עיקרון העלבון של החברה.

חשוב להבין ולהפנים שאין לאף אחד מונופול על היעלבות. היא נעלבת כשאת לא מגיעה, אבל את נעלבת עד עמקי נשמתך כשאת משתתפת בהתרחשות שנוגדת את העקרונות הכי בסיסיים בחייך.

לכן למעשה, הייתי ממליץ לדבר איתה ולנסות לשכנע אותה לשנות את אופי הטקס לנינוח יותר, בחיק חברות או שתיכן יחד. ואם את לא מצליחה, אז עלייך להימנע מלהגיע, ולשלוח מתנה או זר פרחים במועד יום ההולדת.