מסיבת בר מצווה בשנת אבל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/18 15:56 ח בתשרי התשעט

שאלה

שלום רב , בני חגג בר מצווה לפני כחודש ודחינו לו את המסיבה מכיוון שאישתי הייתה בשנת אבל בגלל מות אמה, לפני כשבועיים הלך לעולמו אביה גם כן וראשית כתגובה ראשונה ביטלנו את האירוע הילד לא מוכן לשמוע על קיום אירוע נטו לחברים ומאנשים שעברו את אותה הסיטואציה הבנתי שנשארו כועסים ומצולקים כל ימי חייהם. האם אוכל לקיים לו את האירוע ? אם כן באילו תנאים ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לקיים מסיבה כדת וכדין, שיגיד דברי תורה וישמחו בו חבריו וגם בני משפחתו מלבד האבלים. האמא תהיה רק בחלק שאין בו שירים וריקודים.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ