מסיבת ברית מילה בתשעת הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/08/19 07:08 ו באב התשעט

שאלה

אני מוזמנת ביום ששי הקרוב למסיבת ברית מילה. טקס הברית נערך כבר לפני מספר ימים במשפחה הקרובה וביום ששי זו מסיבה. האם מותר ללכת לאירוע ואם כן האם מותר לאכול בשר?

תשובה

שלום וברכה

סעודה זו אינה סעודת מצווה, שכן סעודת מצווה על מצווה היא ביום המצווה ולא אירוע מסוג זה.

נקודת המוצא היא להעדיף לא ללכת.

ראויה היא ירושלים שנתאבל עליה ולא נעסיק את עצמנו במסיבות בימים אלה, גם לא על נושאים חשובים.

אם הדבר יגרום לשנאת חינם - אפשר ללכת, מטבע הדברים, אך אין היתר לאכול בשר.

כל טוב