מסיבת ברית בימי בין המיצרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 10:21 טו בתמוז התשעט

שאלה

בננו נולד בשבת ולפיכך הברית תערך גם כן בשעה טובה בשבת קודש.

לצערנו, מסיבות משפחתיות, נאלצנו לעשות אירוע מצומצם במעמד צד אחד של המשפחה וחשוב לנו לערוך בקרוב אירוע בו ישתתפו גם בני הצד השני,חברים וכו'.

האם מותר לקיים מסיבת ברית בימי בין המיצרים? האם מדובר בסעודות מצווה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבן. יהי רצון שתזכו לגדלו לתורה, חופה ומעשים טובים בשמחה רבה.

אם הסעודה לא יהיו בה שירים ורקודים, אלא דברי תורה ודרשות, אין בעיה גם בשלשת השבועות. אבל אם רוצים עם תקליטן, שירים וריקודים אין לעשות אלא במלאת לילד שלשים יום וזה כבר אחרי ט' באב.

שוב ברכות לאבא והאמא

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ