מנהג הנעשה שלוש פעמים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/03/20 22:27 ה בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

האם קריאת תהילים במשך שלושה ימים נחשבת לנדר שחייבים להמשיך בו? כלומר אם קראתי למשל כל יום אחד מספרי התהילים האם אני חייבת להמשיך לקרוא בכל יום ספר?

מה נחשב למנהג שעשייתו במשך 3 פעמים נחשבת לנדר?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

כשאדם קורא תהלים, גם אם במשך שלושה ימים רצופים, זה בדרך כלל לא במחשבה של מנהג של קביעות, אלא משהו שנקודתי שהוא עשה אותו באותו יום וגם למחרת וביום שאחרי.

אם זה נעשה במחשבה של קביעות שכעת הוא עושה יעשה זאת כל יום, ולא אמר 'בלי נדר', זה ייחשב כנדר, ויהיה צורך בהתרת נדרים אם לא רוצים להמשיך.

לגבי עצם הדין הזה, עייני כאן -

https://katzr.net/bcf745

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן