מנהגים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/02/20 09:02 כב בשבט התשפ

שאלה

שלום רב לרב

אני מתחזק מאוד בשנתיים האחרונות ומה שנוגע להלכות של מנהגים אני נוטה להיות לפעמים מעורבב להתפלל בסידור של הארי לעשות הבדלה בסגנון הספרדי ובחגים לקחת גם מהמנהגים של הספרדים(מה שאני) וגם מהמנהגים של חבד (הרב שלי חבדניק) ולהתפלל בערב שבת ושבת בבוקר בסגנון החבדניקי ומינחה להפלל בבית כנסת מרוקאי וגם להתחבר לרבי מילובביץ ובאותו זמן גם להתחבר לרב שך ולשמוע הרצאות ברעב גדול מפי הרב יוסף בן פורת

אשמח לסדר בראש

תודה

תשובה

שלום

הטוב ביותר, והנכון ביותר מבחינה הלכתית, הוא להצמד לנוסח אחד, הוא הנוסח של עדתך. אם אתה ספרדי- נוסח עדות המזרח.

אולם, אם יש לך צורך לשם ההתחזקות לשלב עוד נוסחים, אזי בנתיים אפשר לעשות כן, כפי מה שאתה רואה שמחזק.

בהצלחה