ממזרות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 01/09/19 13:42 א באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוני לדעת שני דברים לגבי ממזרות בממזרות הולכים לםי האמא ? האבא? או שניהים? ואם יצא שאני כתוב ממזר אני יכול עדיין לשמור מצוות והאם יקברו אותי בארץ?

תשובה

הכלל הוא שהממזרות הולכים אחר הפגם שנוצר מחיבור אסור ולכן לא כ"כ הבנתי את השאלה.

ממזר הוא לעולם יהודי (אין ממזרות במי שאינו יהודי) , ממזר ייב בשמיר מצוות וודאי שיקבר כמו כולןם בבית קברות הוא לא חטא בכלום, הוריו חטאו. ממזר תלמיד חכם קודם בכבוד לכהן עם הארץ