ממונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/18 18:02 כג בחשון התשעט

שאלה

היי יש לי כמה שאלות

1.אני עובדת במקום אשר גובים כסף עבור דיסקים שמוציאים לאנשים קיבלתי מידע שגוי לפיו הבנתי שצריך לגבות חמישים שקלים והיום עודכנתי שהמחיר העדכני הינו 44 ולא הצלחתי לאתר את כל האנשים סך הכל שלושה. מה אפשר לעשות? האם נחשב לי גזל?

2.לגבי נסיעות במקום העבודה הוריי מתגוררים בבאר שבע ואני עברתי לגור בשכירות במרכז אני מקבלת החזר של כסף עבור חופשי חודשי לדרם ובפועל עלות הנסיעות יוצאת לי גבוהה יותר מההחזר האם בכל זאת צריכה לעשות עדכון כתובת? למרות שאני גרה רק בשכירות? אם אעשה אז ייצא שמקום העבודה ייחזיר לי רבע מהסכומים שאני מוציאה עבור נסיעות בחודש... אודה לעזרה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. הגבייה היתרה נעשתה בשוגג (ללא כוונת גזל) אלא אפילו הוטעית וסברת שהעלות היא 50 ש"ח, בכו"א את הרי לא קבלת את 6 השקל הנוספים, זה עבר לחברה שבידה הכסף והיא לכאורה צריכה להחזיר את הכספים שברשותה. על כן החברה צריכה לפרסם לאנשים שקנו דיסקים שהייתה טעות של 6 ש"ח, וכל מי שרוצה יבקש ויקבל החזר זה. אם הדבר לא מתאפשר כדאי שהחברה תתרום לצרכי רבים את ההפרש הכספי.

2. צריך לדווח לפי מקום המגורים, אמנם הדיור במרכז הוא בשכירות אבל זה מוגדר מקום מגורים. אמנם אם את נוסעת מספר פעמים לדרום יש לפנות למקום העבודה (לאחראי על השכר) ולהסביר לו את המצב שהוא יעדכן כיצד החברה נוהגת במקרה שיש נסיעה ממספר מקומות. בד"כ מקומות העבודה מעדיפים לתת לפי המקום המרוחק, אבל זה תלוי בהם ותעשי על פי מה שיגיד הממונה על הנסיעות בחברה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ