מלכות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 11/11/19 19:51 יג בחשון התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

לכבוד כבוד הרב אבנר בן יוסף

דברים פרק יז טו

שׂוֹם תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ אֲשֶׁר יִבְחַר ה' אֱ-לֹהֶיךָ בּוֹ מִקֶּרֶב אַחֶיךָ תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ לֹא תוּכַל לָתֵת עָלֶיךָ אִישׁ נָכְרִי אֲשֶׁר לֹא-אָחִיךָ הוּא

בקשר שדינה מלכות כמו שהיה עם אחיו של שלמה ששלמה שלח להוציאו להורג בגלל שרצה לשאת את המטפלת/מחממת של דוד המלך.

האם חז"ל בגמרא התיחסו למוציא להורג כמוציא של בית דין או שלא כתבו עליו דבר ?

אולי בהמשך המפרשים ?

תודה וחג שמח ממשה

תשובה

שלום וברכה,

שלמה פעל בהנהגת ממלכתו, מדין מלך.

וכאשר הוא הורג את אדוניה, הוא פעל מדין מלך, משום שראה באדניה כמורד במלכות.

מדוע נחשב אדניה כמורד במלכות? משום ששלמה ראה בבקשתו של אדניה לשאת את אבישג השונמית (פילגש אביו), רצון מחודש שלו לשוב ולמלוך.

ובכך אדניה הפר הבטחה שלו לשלמה, כתנאי לקבלת חנינה לאחר המרידה הראשונה שלו, להיות נאמן לשלמה, "יהיה לבן חיל".

ברכה והצלחה