מכנסיים לנשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/10/20 18:18 ז בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני כבר הרבה מאוד זמן בלבטים קשים עם עצמי.

אני נוהגת ללכת עם חצאיות מעל הברך כי קשה לי מאוד לשים חצאית ארוכה יותר.

אני מתלבטת כבר הרבה מאוד זמן אם כדאי לעבור למכנסיים טיפה רחבות ולא שנצמדות לגוף. אני חושבת שזה יותר צנוע. זה בא גם מתוך מחשבה לשמור על צניעות ולא לחשוף את הגוף. (לא אשקר וכמובן גם חשוב לי להיראות טוב) נניח קשה לשים חצאיות/שמלות מתנופפות שאני יודעת שבהליכה תתקצר ולכן השתדלתי להימנע מללכת עם אותה חצאית בגלל שלא רציתי שיראו לי את מה שלא צריך. כי אותה חצאית הייתה קצרה ממילא ובהליכה בוודאי שהייתה מתקצרת יותר. כל פעם שאני קונה חצאית אני בודקת עם עצמי כמה זה פחות גרוע...כמה יראו? האם במקרה כזה עדיף שאלך עם מכנסי נשים מאשר החצאיות שמעל הברך? אני כבר ממש מבולבלת ולא יודעת מה עדיף יותר..אני יודעת שעם חצאיות עד הברך ומעבר לכך אני לא אלך כרגע.

אשמח לתשובתכם בנושא

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את מודעת לכך שאשה צריכה להיות צנועה ויפה וזה כבודה. כמו כן את מודעת שבודאי הדרך הנכונה על פי היהדות היא ללכת עם שמלות מעבר לברך כדי שלא יראו כלום מהירך. אלא שהדבר קשה לך, ואת מציעה שתי אופציות א. שמלה מעל הברך ב. מכנסי נשים. ברור שכל אחת מהאופציות יש בה חסרון מסוים, וכעת שאלתך איזה מהאופציות הפחות טובות היא טובה יותר. נראה שכבר כתב הגרע"י זצ"ל שמכנסי נשים רחבים, שאינם צמודים לגוף ולא מבליטים אברים הם עדיפים משמלות מעל הברך שבכך בודאי יש בעיה הלכתית מיידית. על כן אם המכנסים הם רחבים מאד בודאי שהם עדיפים.

המשיכי לשמור את דרכי הצניעות הטובים והישרים

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ