מכירת חמץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/04/17 17:52 כט בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

בפורים רכשנו כמות גדולה של ממרח תמרים נס קפה וסוכריות גומי של היוגטה המחירים היו טובים ואמרנו שאם ישאר נעשה מכירת חמץ

כמובן שנשאר והרבה ומכרנו את החמץ

אך נאמר לנו שהמכירה לא מכסה זאת היןת וידענו שישאר

האם זה נכון האם צריך לזרוק הכל

מה גם שלא בטוחה שמוצרים אלה צריכים מכירה

לתשובתך תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בעקרון לא נהוג למכור במכירת חמץ מוצרים שהם חמץ ממש. אבל גם אם מכרו חמץ ממש - המכירה מועילה והוא לא נחשב ´חמץ שעבר עליו הפסח´.

באשר לשאלות שלך:

א. ממרח תמירים ונס קפה ודאי לא צריך מכירה. גם אם לא כתוב עליהם ´כשר לפסח´ - אין בהם חמץ ממש.

ב. אני בספק גדול אם סוכריות גומי צריכות בכלל מכירה - אתם יכולים לבדוק זאת אם כתוב שהם מכילות גלוטן. אם לא מכיל גלוטן לא צריך בכלל מכירה לכתחילה כי גם בהם אין חמץ.

ב. בכל מקרה, אחרי שמכרתם את הסוכריות גומי במכירת חמץ, זה מועיל לסוכריות גומי.

אין סיבה לזרוק שום דבר - יאכלו ענווים וישבעו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן