מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/06/14 21:39 כ בסיון התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב

בערב פסח אכלנו חמץ (קפה, קולה ותה בבונג ) והרמתי אותם עם החמץ סמוך ליזמן סוף אכילת חמץ. האם מותר לי להשתמש בהם כעת?

קניתי מחנות שמכרה את החמץ תערובת שמנים המיוצרת בארץ תערובת זו מכילה שמן נבט חיטה,(היא מיועדת למריחה אבל ניראה לי שראויה למאכל כלב).איני יודעת אם בית החרושת המיצר אותה מכר את החמץ האם מותר לי להשתמש בזה

ערב טוב

תשובה

שלום.
קפה, קולה ותה בבונג אינם מכילים חמץ, כך שאין לגביהם בעיה של "חמץ שעבר עליו הפסח".
אם החנות שקנית ממנה מכרה את החמץ, והשמן מיוצר תחת השגחת כשרות, את יכולה להשתמש בשמן, גם אם לא בררת אל נכון אם המפעל מכר את החמץ.