מכירת חמץ

חדשות כיפה רבני כושרות 25/03/18 16:43 ט בניסן התשעח

שאלה

שלום רב,

אם יש לי הרבה חבילות של טחינה(חלקם כשרות לפסח) וזה למסגרת של צהרון שמתרחש במהלך השנה כלומר נשארו לי המון קופסאות ועכשיו לקראת פסח מה אני צריכה לעשות איתם? האם מותר לי לשמור אותם? האם אני צריכה לרכז אותם בצד ללא מכירה.?

חשוב לי להדגיש שבמהלך הפסח אף אחד לא נמצא במתם הצהרון.

תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

בטחינה לא מעורב חמץ ולכן אין צורך למכור אותה לגוי בפסח.

כהערת אגב אסב את תשומת לבך לכך שכאחראית על הצהרון עלייך לבצע בו בדיקת חמץ, ואם אינך מעוניינת לנקות ולבדוק עלייך למכור את המתחם לגוי במכירת החמץ.

חג שמח

למכירת חמץ באתר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן