מכירה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 17/10/19 23:55 יח בתשרי התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב ישראל אלתר

אם אני מכרתי לראובן וראובן מכר ליוסי אחרי 1/2 שנה

כמה זמן יש לי לקנות חזרה ?

קטע מספר החינוך מצוה שמ - מצות השבת קרקע לבעליהן ביובל

ועוד אמרו זכרונם לברכה ערכין ל"א ע"א במצוה זו, שאם מכר בית בבתי ערי חומה לאחד ומכרה הלוקח ראשון לשני בתוך השנה, מונין לראשון וכיון ששלמה שנה לראשון הוחלט הבית לשני, מפני שענין מוכר בית בבתי ערי חומה שהוא מוחלט לשנה, כענין קנס הוא שקנסה התורה למוכר מפני חיבת הארץ, ומכיון שעמד (ל)זולתו שנה ראוי הוא שיוחלט גם ביד השני . ועוד שהראשון מכר לשני כל זכות שלו, ואילו עמדה שנה שלימה ביד הראשון כבר היתה מוחלטת בידו.

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה,

תהיה לך חצי שנה בלבד כיוון שעניין השנה הוא קנס שקנסה התורה ביחס למוכר, כך שלא משנה אם מכרת לראובן והוא מכר לאחר חצי שנה לשמעון, לא מאפסים את הספירה אלא לך נשארה חצי שנה לקנות בחזרה.