מי ירצה להתחתן עם חוזרת בתשובה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/01/19 21:02 ז בשבט התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה.

רציתי לשאול, אני מתחזקת ושואפת להקים בית חרדי ובע״ה להתחתן בשידוך.

רציתי לשאול, האם למרות שאני באה מבית חילוני לחלוטין יש סיכוי שאדם חרדי ירצה להתחתן איתי?

ובנוסף, האם חרדי יסכים להיות עם מישהי למרות שבעבר הייתה עם מישהו? (לפני התשובה) למרות שאני באה מרקע חילוני ששם זה ליגיטימי ואפילו רצוי לפני החתונה, מעניין אותי אם אדם חרדי יקבל את זה ? אני לא רוצה להגיע למקום מסוים ולהפגע כי ארגיש ״סחורה מקולקלת״ ..

ואם לא יקבל, את הרקע או את זה שבעבר הייתי עם מישהו, מה אני אמורה לעשות?

בתודה מראש

תשובה

לשואלת שלום,

כל הכבוד על התהליך שאת עוברת, הקדוש ברוך הוא שמח בכל צעד של התקדמות ב"ה.

מבחינה מהותית, לא צריך להיות הבדל בין בעל תשובה לדתי מבית. להפך! הגמרא אומרת שבעלי תשובה נמצאים במדרגה גבוהה יותר מאחרים.

מבחינה חברתית, לצערי, בחברה החרדית כיום המצב הוא שפעמים רבות בעלי תשובה 'מסומנים'.

זהו מצב לא נכון, לא יהודי ולא הוגן. אבל זה מה שקורה בפועל וחשוב שלא תתבדי.

אלא, שכמו שאמרנו, יש מעלה גדולה לבעלי תשובה, ותוכלי להינשא לחוזר בתשובה בעצמו.

כמובן שכל דיבור על "החברה החרדית" הוא כוללני, וקיימות גם קהילות בהן נאמנים לאמת ודנים לגופו של אדם במצב הנוכחי.

מה את אמורה לעשות? קודם כל - להכיר קהילות מגוונות, ולנסות להשתייך למקום מכיל ומקרב. אפשרות נוספת היא לבחור בקהילה של בעלי תשובה. וכמובן, כמו כל דבר שמטריד אותנו - להרבות בתפילות.

(מקורות: גמרא מסכת ברכות לד,ב)

בהצלחה בדרכך!