מיקרוגל ומיחם לשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/03/20 20:03 ה בניסן התשפ

שאלה

היי רציתי לדעת אם אני קונה מיקרוגל חדש האם יש צורה על מנת להכשיר אותו (ליום יום וגם לפסח)

ושאלה שניה היא אם אני קונה מיחם לשבת האם יש צורה על מנת להכשיר אותו (לימי שבת ולימי שבת בפסח)

תודה ויום טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בכלים חדשים אם הם תוצרת הארץ אין צורך לטבול, אבל אם תוצרת חו"ל יש לטבול את התבניות והכלים שבאים במגע עם אוכל. לגבי המיחם. יש לטבול הטבילה תהיה מהירה ולאחר מכן יש לייבש את המים היטב היטב לפני כל שמוש (מספר ימים בשמש חזקה או מפזר חום חזק). מכאן השמוש מותר בשני המכשירים המוזכרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן