מיניות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/01/20 09:06 יח בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב. מחילה מחוסר הצניעות שבשאלה.

אני מתוסכלת מעצמי, אני נוטה להיות מאוד מינית, מה שגורם לי לפעמים (לרוב אני מצליחה להתגבר) ליפול בשמירת עיניים ולעשות מעשים לא ראויים (אפילו שלנשים אין איסור מוחלט וברור מהתורה).

החשש העיקרי שלי הוא שאחרי שבע"ה אמצא את הזיווג שלי, בעלי יירתע מזה. ואז זה יגרו'ם לי ליפול שוב ולא להצליח להתגבר גם שנהיה מותרים.

תודה וסליחה.

תשובה

שלום

ראשית, אין שום צורך לבקש מחילה. אם יש שואלים צריך לשאול בצורה הראויה. בדיוק כפי שעשית.

לעניין שאלתך: אכן זו התמודדות מאוד לא פשוטה, אבל מצד שני היא יקרה מאוד. את בעצמך כותבת שלרוב את מצליחה להתגבר. זאת אומרת שגם בחשבון הפשוט של הצלחות מול נפילות את מובילה בנקודות על היצר, וכידוע מידה טובה מרובה ממידת פורענות, כלומר השכר על ההצלחות הוא לאין ערוך יותר גדול מהעונש על הנפילות. יתר על כן, רש"י אומר במסכת קידושין ל"ט,ב שמי שעומד בניסיון של היצר אין מצווה יותר גדולה מזו. בנוסף, גם על מה שאת נופלת את מתחרטת וכואבת, והיום למדנו בדף היומי ש'כל מי שעובר עבירה ומתבייש בה מוחלין לו את כל עוונותיו'. כך שמעלתך גדולה ביותר, וכך את צריכה להסתכל על עצמך. הצער על הנפילות הוא חשוב מאוד, אבל כל מה שגורם לך ייאוש כלשהו או דיכאון, זו עצת היצר הרע.

האם יכול להיות שההתמודדויות שלך ימשיכו אחרי הנישואין? יכול להיות. חיי האדם מישראל בעולם הזה זה רצף של התמודדויות והתקדמויות. בשביל זה באנו לעולם. כמו לוחמי סיירת, שמציבים בפניהם אתגרים על גבי אתגרים. אבל אני לא חושב שבעלך יירתע מזה, מכיון שהוא יכיר מי את באמת, ומה השאיפות האמיתיות שלך, ושאת מתמודדת בגבורה ועם רבה רצון לעליה ולתיקון.

אני ממליץ מאוד ללמוד את הספר 'תשוב תחייני' של הרב יהושע והרבנית נעמי שפירא. אני חושב שהוא יסייע לך להרים את הראש ולצעוד קדימה.

בנוסף, אני ממליץ לעיין בשתי התשובות הבאות. אמנם הן נכתבו לבנים, ויש הבדלים בין ההתמודדויות, אבל יש גם הרבה דברים שאת יכולה לקחת משם.

https://katzr.net/8fec44

https://katzr.net/1f3004

בהצלחה רבה, ואל תשכחי לרגע שאת בת אהובה של מלך, יהלום יקר בכתרו של מלך מלכי המלכים.