מים וסיר לא כשר

חדשות כיפה רבני כושרות 16/11/19 22:49 יח בחשון התשפ

שאלה

אני יוצאת לטיול שטח והסירים בטיול לא כשרים

ניתן לחמם בסיר מים חמים כדי לאכול מנה חמה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אסור להשתמש בסיר שבישלו בו מאכלים שאינם כשרים בעבר, גם אם מחממים בו כעת רק מים.

למעשה אפשר בקלות להכשיר אותו - על ידי חימום הסיר על אש גבוהה כרבע שעה כשהוא ריק, לאחר מכן יחזור הסיר להיות כשר ואפשר להשתמש בו.

בברכה

יצחק דביר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן