מחשבות רעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/08/20 08:25 יב באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רושמת פה כי זה כבר מאו מטריד אותי ואני חושבת שרק אתם יכולים לעזור לי,כבר הרבה זמן יש סוג מסוים של מחשבות שמאוד מטרידות אותי ולא נותנות לי מנוחה ואני כבר ממש מתחילה לחשוש שאני מזמנת את זה חס וחלילה וזה לא קשור לקורונה, זה עוד התחיל הרבה לפני. בראש שלי תמיד רצות מחשבות שמשהו רע חס וחלילה יקרה לאבא שלי היקר, הוא מתקרב לגיל 60, יש לו הרבה מחלות רקע והוא גם סובל מעודף משקל אבל ב"ה הוא עובד והכל בסדר למרות הכל, עוד בעיה שהוא כל הזמן מתלונן ומתמרמר על הכל, העבודה הקשה, המצב, חדשות, הוא מרגיש שהחיים הקשים שלו הוא מאבד את החיים ואת הבריאות, הוא תמיד כועס וזה לפעמים גורם לי להתעצבן עליו ולא לשמור על כיבוד אב(אני משתדלת ומנסה להרגיע אבל לפעמים זה מטריף אותי). ועכשיו למה שמפריע לי מאוד זה המחשבות הרעות שרודפות אותי תמיד שחס וחילילה יקרה לו משהו, שהוא נפטר , או שמתקשרים אליי להודיע לי שקרה לו משהו, לפעמים בבוקר או באמצע הלילה כשאני מתעוררת אני ישר מחכה לשמוע את הנחירות שלו כדי לשמוע שהכל בסדר, וכל בוקר אני מוודא שהוא קם והכל בסדר, זה כבר לא נותן לי מנוחה למה זה כל הזמן רודף אותי איך להפסיק לחשוב ככה, אני מפחדת שאני אזמן את זה מרוב שכל הזמן זה בראש שלי, אני אדם מאוד מאמין ומאוד משתדלת אבל המחשבות האלה לא מרפות ממני, אני צריכה קצת הכוונה וייעוץ בבקשה, תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל לאביך ולך בריאות טובה ושלמות נפש.

לעיסוק במחשבות הרעות – יש שתי זרועות. זרוע אחת היא ייעוץ עם בעלי מקצוע, מומחים בתחום הנפש, שמכירים טכניקות שונות שאדם יכול לפעול בהן כדי לחיות עם המחשבות הרעות האלה. לעתים הם מציעים דרכים להתעלם מהן, ולעתים הם מציעים דרכים ללמוד לחיות עם מחשבות רעות, כי לא ניתן לסלקן.

הזרוע השניה היא הזרוע הרוחנית. וכאן אני יכול להציע את אחת הדרכים: במקום להילחם במחשבות הרעות – להוסיף מחשבות טובות. ככל שאדם ממלא את ראשו באור, בעשייה מאירה, בכיוונים חיוביים, הוא מוצף בעולם הממשי המאיר, ואז הוא יודע שיש בעולם צללים ואורות, אבל כדאי להתחבר לאורות ולא לצללים, והוא עוסק בהם כל הזמן, וממילא למחשבות הרעות יש פחות משקל בעולמו.

אני מציע לך ללכת בין השאר גם בדרך הזו, ועל ידי הוספת דברים טובים בעולמך והתבוננות עליהם – להגיע ליותר שלוות נפש ופחות פחדים.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן