מחשבות רעות מאוד-הוספה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 31/01/20 09:50 ה בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

סלח לי בבקשה על השאלה החוזרת אני מבועתת מהמחשבה של ליפול בחטא.

שאלתי אותך אתמול בעמוד הזה https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%93/?key=a10fd6107c328f31664c1a014032dfb2 .

אני מפחדת פשוט ליפול בחטא.

אין צורך מבחינה דתית לחזור על המעשים על אף שמדובר במחשבות באמת באמת קשות מאוד הכוללות חטאים דתיים ואת אלוקים.

חשוב לי לציין בשנית שאין אני רוצה חלילה במחשבות מהסוג הזה והן גורמות לי סבל רב ותוך החזרה על המעשים את מרגישה שכיפרתי על המחשבה וכי אלוקים סולח לי.

בבקשה תענה לי על אף שאני חוזרת על השאלה. אני מרגישה חרדות קשות מהפחד.

תודה מראש..

תשובה

שלום וברכה,

צר לי מאוד לשמוע את הצער שאת עוברת.

אדגיש שוב בצורה מפורשת- אין שום צורך מבחינה דתית לחזור על המעשים, ואין בחזרה הזו שום מצווה או מעלה כלשהי. ה' לא כועס עליך, ה' יודע שאין מחשבות אלו בשליטתך. ה' אוהב אותך.

יחד עם זאת, אדגיש דבר נוסף, חשוב בהרבה- עליך לפנות בדחיפות לרופא/ת המשפחה, לספר לו/ה כל מה שסיפרת לי, ולבקש ממנו הפניה לגורם מקצועי מטפל מתאים בתחום בריאות הנפש.

שוב, צר לי מאוד לקרוא על מצבך ואני מאחל לך רפואה שלימה וכל הטוב שבעולם

אדגיש גם שאין לך להרגיש לא נעים כלל, אינך מפריעה עם השאלות, כשיש לי זמן אני אענה בלי נדר בשמחה כמה פעמים שצריך.

שבת שלום ורוגע