מחשבות על צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/06/20 11:38 ב בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

קראתי על מעלת הצניעות בספר "ספר מעלות המידות" ואני מוצפת במחשבות. מה זה אומר עליי? אני דתייה לאומית, מאוד מאמינה בתורה ובצניעות, אבל קשה לי לחשוב איך המציאות שבספר משתלבת עם המציאות שאני רואה וחווה ביום יום. למשל, אני לומדת נהיגה אצל מורה לנהיגה (העדפתי מורה בת אבל לא מצאתי טובה), אנחנו קובעים לשבת אצל אחד החברים בנים ובנות (במציאות מתוקנת גברים ונשים לא אמורים לדבר סתם דברי סרק) , אני מסתובבת ברחוב גם בלי מטרה פשוט כי אני אוהבת לראות את העולם (זה יכול להכשיל גברים), התוכן שאני נחשפת אליו במדיה, התרבות מסביב שמאוד מתישה ומבלבלת... ובין כל זה אני אומרת לעצמי אחרי שקראתי את הקטע, איך אני הולכת לשמור על צניעות כשזו המציאות שלי? אולי הכוונה היא שכאשר נהיה במציאות מתוקנת נוכל לקיים את זה? אולי אנחנו במקום על כל כך פרוץ שאי אפשר לקיים את המעלה הזו על כל פרטיה? כואב לי על הכישלונות שגברים ונשים מגיעים אליהם בעקבות הפריצות, ומצד שני לא הכל בידיים שלי.. !

דבר נוסף, שנה הבאה בעזרת השם אני אשרת בשירות לאומי בו אהיה בקשר קרוב עם תלמידים בכיתה ט, בנים בנות, נוער מסורתי על מנת לקרב אותם ליהדות ולחנך אותם לאהבת הארץ וכו'. אני כירה את עצמי, אני אצור איתך קשר חברי קרוב ומיוחד. פתאום אני חושבת לעצמי שאולי זה לא בסדר..? כי נוער בכיתה ט זה נוער בכיתה ט והם יכולים להיכשל בגללי.. מה זה אומר? שאני אלבש שקיות זבל..? מה אפשר לעשות בתוך המציאות הזאת כדי לקיים את ההלכה כמו שצריך? אני רוצה למרות שזה קשהס אבל נראה קצת בלתי אפשרי והאמת המחשבה שאני יכולה וכנראה מכשילה גברים ממש מדכאת אותי כי זה גורם לי לחשוב שאני צריכה להסתגר בבית ושאני יכולה להיות אשמה גם בלי כוונה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

האם אני יכול להציע לך דרך אחרת ?

ראשית, חיזוק על כך שנושא הצניעות מטלטל אותך, ואת מבקשת ללכת בדרך הצניעות.

והטוב ביותר הוא פשוט להתקדם.

לאמור: במקום לעסוק בפער בין המקום בו את חושבת שצריך להיות ובין המקום שאנחנו נמצאים בה כעת, ולהתייסר על כך, ולחשוב על כך, ולהיות מוצפים ברגשות על ידי כך –

יותר טוב לא לעסוק בחשבונות האלה, אלא להתקדם.

לדאוג שהיחסים עם מורה הנהיגה לא יחרגו מנימוסים ומענייניות;

לנסות במפגשים החברתיים להשפיע על השיחה המשותפת למקומות יותר ערכיים;

לצמצם את הצפייה בסדרות לא צנועות, וכדו'.

וכך לחיות את הצניעות בתוך החיים שלך, ולא בניסיון להגיע למקומות אחרים.

האם זה מתאים לך ?

עבודתך כמדריכת נוער חשובה מאוד.

ואת לא מכשילה אותם, אלא מקדמת אותם,

וכך להתייחס למה שאת עושה.

ולעשות את זה הכי טוב שאפשר, ובצניעות.

כל טוב ובהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן