מחשבות על העבר של אישתי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/02/20 13:06 כט בשבט התשפ

שאלה

שלום הרב

אני אדם דתי מהמגזר הדתי לאומי, נשוי באושר עם 3 ילדים

אישתי היתה מסורתית חילונית וכיום התחזקה מאוד עד לדרגתי

לאחרונה עלה לי מחשבות לגבי אישתי על העבר שלה, היו לאחרונה כמה מקרים שחשדתי שאולי בעבר הייתה עם אחרים.

כשיצא לנו לדבר פעם על זה היא אמרה שהיא שמורה ומכל הקשרים שלה היה לי רק אחד שהחזיק חודשיים וחצי שאיתו רק התנשקה.

האם קיים בחורה שיוצאת ומבלה עד גיל 24 בעולם החילוני ובאמת לא עשתה כלום ?

בארבעה חודשים האחרונים השאלות צפות לי נרגעתי לשלושה שבועות בלי לחשוב על זה אפילו ואז חלמתי חלום הלילה חלמתי שכאילו תפסתי אותה והיא מספרת הכל קמתי לפנות בוקר ללא מנוחה

אפשר עזרה? יש טעם לחקור? מה עושים ?

תשובה

שלום לך אחי היקר,

מבין את רגשותיך המעורבים, במיוחד כשהם צפים לאור החלום.

אך דע לך חביבי, זו עצת היצר.

מה שהיה - היה. אתם היום נשואים ומאושרים. אתה אוהב אותה, היא אמא נהדרת וזה מה שחשוב.

אנחנו מצווים על פי התורה ללכת בדרכיו של ה' יתברך.

במקרה הזה, כמו שבורא עולם מוחל וסולח, כמו שהוא מסוגל לשכוח איזה גרועים היינו אתמול ואיך עשינו שינוי - כך אנחנו כלפי זולתנו.

הסר מחשבות אלו מליבך, "כִּי בְרֹב חֲלֹמוֹת וַהֲבָלִים וּדְבָרִים הַרְבֵּה". מה שהיה בעבר לא רלוונטי לאושר ולשמחה שלכם בהווה.

עליך להודות לקדוש ברוך הוא בכל יום ויום שזיכה אותך באישה צדיקה, אמא נפלאה ורעיה טובה.

בהצלחה רבה! בשורות טובות.