מחשבות לא טובות לפני השינה בלילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/11/19 12:47 כט בחשון התשפ

שאלה

לכבוד הרב שלום .אני תלמיד בישיבה תיכונית בכיתה יא ורוצה להתייעץ עימך בדבר הבא: כל פעם שאני הולך לישון באות לי מחשבות לא טובות מכל מיני סוגים .לא יודע מה לעשות עם זה כבר. אני מיואש תוכל בבקשה לתת לי עיצה ?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית רוצה לברך אותך בברכה מיוחדת שנהגו בה יוצאי חלב "בטוב תלין וברחמים תקיץ" וכדאי לך להנהיג ברכה זו בין חבירך לפני שאתם הולכים לישון.

מפני שלברכה של חבר יש כוח ויש משמעות.

דע לך כי מרן החיד"א בספרו ציפורן שמיר כתב סגולה נפלאה שמועילה לשמירה (מופיע בספר עבודת הקודש דף פז) שאם תצייר את דמות דיוקנו של אבא שלך מול העיניים זה יכול להועיל לך.

והוא למד זאת מיוסף הצדיק שנאמר שם ויבוא הביתה לעשות מלאכתו ואין איש מאנשי הבית שם.

הר"ת של "ואין איש" - ודמות אביו יעקב נראה אל יוסף שם.

כפי שרש"י שם כותב שדמות דיוקנו של אביו נראתה אליו וזה הועיל לו ושמר עליו.

ולכן כשאתה הולך לישון לפני שאתה נרדם ולפני שבאות לך מחשבות רעות - תצייר דמות דיוקן של אבא שלך (בדמיון) וזה כשלעצמו יעשה טוב

וסמך לדבר "דשא מזריע זרע למינהו " דש"א ר"ת דיוקנו של אביו רצונו של החיד"א לומר שהסגולה הזו יכולה להועיל בכך שלא רק תמנע ממך את המחשבות הרעות אלא גם יבואו לך מחשבות טובות .

בטוב תלין וברחמים תקיץ ,

עוזיאל אליהו,

.