מחשבות אסורות ללא כוונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/06/20 14:27 ו בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב וסליחה על הלחץ של שישי ,

יש לי משהו שמציק לי כבר הרבה זמן והוא עניין הערעורים האסורים !

עכשיו , אני נלחם עם זרע לבטלה הרבה ואני טפו טפו טפו מצליח אבל לפעמים ללא כוונה סתם ככה קופצים לי לשנייה בודדה מחשבות אסורים . כן סתם ככה לשנייה כי זה כאילו אני נילחם חזק לא לחשוב על משהו שזה כל כך קשה לנסות לא לחשוב על דבר אחד שהוא סתם קופץ לראש אני מקווה שאתה מבין אותי . חס וחלילה זה לא בכוונה אני אוהב את הדרך שלי שהצלחתי ואני מרגיש הרבה יותר טוב ואני מניח תפילין אבל אני שונא שזה קופץ לי כל שנייה ואז אני מהר מעיף את זה מהראש ! למה זה מציק לי ? כי זה לפעמים באלי באמצע התפילין . עכשיו אני יודע שאסור להניח בכלל אם אתה חושב על זה אבל הבעיה היא שאני לא וזה סתם קופץ לי כמו תמונה לשנייה ואני מעיף אותה מהראש וכמה שאני נישמע מטומטם זה נכון כי קשה לי לנסות כל כך קשה לא לחשוב על משהו שזה קופץ לי לראש ולהניח תפילין זה ממש חשוב לי כי אני לא ממשפחה דתית וזה הדבר הכי חשוב לי מה אני יכול לעשות ? תודה ובבקשה לא לפרסם זה נישמע אידיוטי קצת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זה לא נשמע אידיוטי וזה לא אידיוטי. אני מבין בדיוק על מה אתה מדבר. הנושא הזה נקרא בחסידות 'מחשבות זרות'. מוכרים גם הכאב והצער שמייסרים אותנו כשמחשבות כאלה מתעוררות דווקא בזמן תפילה ותפילין.

אל תכעס על עצמך ואל תראה בכך כישלון. זו תופעה מוכרת שרבים וטובים מתמודדים אתה.

לא על כך נאמר שהרהורי עבירה קשים מעבירה. מחשבה או תמונה שקופצת אינה הרהור עבירה, אינה חטא ולא פגם, כי אין שליטה על כך שהיא לא תקפוץ לפתע.

הרהור עבירה מתחיל כאשר אנחנו 'מחזיקים' את ההרהור. ממשיכים לפנטז ולדמיין את פעולות היצר. רק כאשר אדם מטפח את הדמיון של היצר, ממשיך להרהר, עליו נאמר שהרהורי עבירה קשים מעבירה.

כאשר אדם מסתלק מהמחשבה ש'קפצה' לו, כי הרהורי היצר מפריעים לו, האדם מעיד על עצמו שהפנימיות שלו טהורה. כך ניכר גם מתוך מה שאתה מספר כאן. אשריך!!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן