מחפש את הזיווג שלי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/02/20 23:29 יד בשבט התשפ

שאלה

לרב שלום

אני בן ישיבה דתי לאומי.

זה למעלה משלוש שנים שאני מחפש אחר אשתי.... טרם נמצאה

היו מספר בנות שבעיני הדלות היו יכולות להתאים לי(מתוכם הייתי צריך רק אחת).

אבל מה שניסתי לא עזר  ונדחיתי לפני שפגשו אותי אפילו.(אם הייתי כותב את הסיבה הרב היה תמה תמיה גדולה).אומנם גם על זה אני מודה לה׳ כי זה לטובתי.

כמובן שאני מתפלל בלי סוף אבל תוחלת ממושכה וכו׳ ואני חש את זה בצורה ממשית.

אז באים אנשים טובים ואומרים לי אתה צעיר.

וזה לא מנחם אותי במשהו כי אני כבר לא יכול יותר כפשוטו,תש כוחי. בלי קשר לגיל אם אני צעיר או לא.

וזה משפיע לי על הלימוד(וזה מוסיף צער על צערי) ועל כל דבר בחיים כי כרגע זה מה שמעניין אותי. זו המחשבה היחידה שתקועה לי בראש מרגע קומי עד שכבי וחוזר חלילה.(ליתר דיוק גם בלי שארצה זה מה שמונח בראשי)

אני לא אומר חלילה שה׳ לא בסדר

אבל כוחותי אזלו.

שמתי לב שבצורה כללית בדור יש מכה מאוד קשה של רווקים/ות בגיל מבוגר (גם יותר ממני) .

גם עליהם אני מתפלל וצר לי עליהם.

א.אם הרב מכיר שריד מהשרידים אשר ה׳ קורא כמרן הרב אליהו זצ״ל אין לי ספק שהדבר יהיה לי לעזר גדול..

(אני יודע שאדם צריך לבדוק את עצמו לפני שהוא בודק את המזוזות ופונה לרבנים וכו׳ אבל אני באמת אומר לרב שאני רואה שאין בידי יכולת בזה כלל וכלל).

ב.אם הרב יכול לייעץ לי מה לעשות.

אני מודה לרב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.

על זאת יתפלל כל חסיד לעת מצוא זו הכלה השמורה ומיועדת לך אותה תבקש ואולם יש זמני התמהמהות

כמובן שעליך להרבות תפילה עם חובת ההשתדלות.

הסברת שהיו כמה בנות שכמעט נפגשת ובטרם הפגישה הן בוטלו.

חשוב שתגש לאברכים נשואים צעירים המכירים אותך ויודעים באופן כללי מי הבחורה המתאימה לך ותבקש שיבררו עם נשותיהם שתחפשנה לך שידוך מתאים.

עצת השם לעולם תעמוד ובוודאי תמצא את המיועדת אך אל נא תתרפה ואל תחלש אלא מהר תתתחזק ותדע כי בעזרת השם מהרה תבנה בית כשר.

ומלבד התפילות הנני מייעץ לך לנסות לערוך לעצמך רשימה מסודרת של כל הפגישות שהיו עד כה ותנסה ללמוד ולהבין האם יש משהו שגורם את העיכוב או את הדחיה ומכאן תלמד להבא איך לחפש ואיך להתנהג

והשם הטוב ישלח לך מהרב שדוך הראוי והמתאים לך

ויהא לבך פנוי לשקוד על דלתי התורה יומם ולילה ובאהבתה תשגה תמיד ובהצלחה רב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן