מחיר כלב

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/01/20 23:39 כא בטבת התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דני ארגמן.

לא מבין את הרב עזי נפש מזיקים את הרבים, וידירו במחיריהם להיות כופר לנפשם .

דברים פרק כג יט

לֹא-תָבִיא אֶתְנַן זוֹנָה וּמְחִיר כֶּלֶב בֵּית ה' אֱ-לֹהֶיךָ לְכָל-נֶדֶר כִּי תוֹעֲבַת ה' אֱ-לֹהֶיךָ גַּם-שְׁנֵיהֶם

רמב"ן

לא תביא אתנן זונה - הזונות יעשו באתנן שלהם מצות, חושבות לכפר על חטאתן, כמו שיזכירו רבותינו (ויק"ר ג א) במשל שלהן גייפא בתפוחייא ומפלגא לבאישייא, ולכך אסרה תורה אתנן לכל נדר כי עתה יוסיפו לחטוא בהן. וכן ענין מחיר כלב, בעבור כי הצדים בכלבים ושומרי החומות יגדלו כלבים עזי נפש מזיקים את הרבים, וידירו במחיריהם להיות כופר לנפשם .

תודה ממשה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא מקבלים מה שניתן תמורת כלב לבית מקדש.

כי אנשים מגדלים כלבים עזי נפש שמזיקים ומפחידים,

ואז מוכרים אותם ואת מה שמקבלים מביאים לבית המקדש כדי לכפר על נזקם,

לכן נאסר לקבל מחיר כלב.

בברכה,

דני ארגמן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן