מזון כשל"פ לכלבים

חדשות כיפה רבני כושרות 31/03/20 13:09 ו בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

האם נכון שמזון לכלבים ללא דגנים נחשב למזון שאותו ניתן להביא בפסח?

האם מותר לי להשתמש באריזה פתוחה? או שעלי לרכוש אריזה חדשה לכבוד פסח?

אני מעתיקה את הרכיבים של האוכל בכדי שאוכל לדעת האם אני לא טועה ואכן ניתן להאכיל את הכלבה באוכל מסוג זה:

דגני פורל, ביצה מיובשת, תפוחי אדמה, קמח תפוחי אדמה, אפונה, קמח אפונה, תפוחים, זרעי פשתן, שמן קנולה (משומר בטוקופרולים מעורבים), טעם טבעי, סלמון, הרינג, , שמן קוקוס (משומר בטוקופרולים מעורבים), עגבניות, אספסת, גזר, דלעת, בטטות, סקווש, בננות, אוכמניות, חמוציות, אוכמניות, רימונים, פפאיות, עדשים, ברוקולי, שורש עולש מיובש, נתרן כלורי, אשלגן כלורי, כלוריד, ויטמין A (ויטמין A), ויטמין D3, תוספת ויטמין E, אינוסיטול, ניאצין, L-ascorbyl-2-polyphosphate (מקור של ויטמין C), d- סידן pantothenate, mononitrate תיאמין, בטא קרוטן, ריבופלאבין, פירידוקסין הידרוכלוריד, חומצה פולית, ביוטין, ויטמין B12), מינרלים (אבץ חלבון, חלבון ברזל, חלבון נחושת,תחמוצת אבץ, חלבון מנגן, סולפט נחושת, גופרית ברזל, סידן יוד, תחמוצת מנגן, שמרים סלניום), טאורין, DL-methionine, L- ליזין, מיובש לקטובצילוס אסידופילוס תסיסה, מיובש ארטוקוקוס פאסיום תסיסה המוצר, L- קרניטין, רוזמרין מיובש .

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ישנו קושי גדול במציאות מזון לכלבים כשר לפסח.

ישנן חברות שונות עם אישורים שאינם רשמיים, וכדאי לכל הפחות לצרוך מהן.

במידה ולא מצליחים להשיג - יש מקלים להשתמש כאשר ברשימת הרכיבים לא מופיעים דגנים ברורים. במקרה כזה אפשר להשתמש גם באריזה שנקנתה קודם לכן.

בברכה

יצחק דביר