מזוזות ודברים לא טובים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/10/19 15:35 יא בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה אולי קצת מוזרה אך אני חוששת ורוצה להתייעץ

אבי רכש עבורי קלפים חדשים למזוזות

הקלפים כרגע חשופים בבית שבו אנו גרים ללא בית מזוזה ,

ודוברו דברים לא טובים לידם

האם הנ״ל עלול להיות לא תקין??

זה קצת מפחיד אותי

בנוסף ביום שהביא לי אותם אבי

הוא הלך לנחם חבר ..האם זה עלול להחשב כלא טוב ? האם בגלל הדברים שכתבתי יכול להיות חלילה שהברכה לא חלה על הקלפים האם כדאי לקנות חדשים ?

אודה לתשובתך בהקדם

תשובה

שלום

אם יש חדרים בלי מזוזה, אזי יש לקיים מצוות מזוזה עוד היום, בקביעת הקלפים בתוך בתי מזוזה קטנים על המשקופים. זה לוקח מעט מאד זמן, ובזה מקיימים מצווה חשובה מהתורה. לפני הקביעה של המזוזה הראשונה, ברכי- ברוך אתה ד' אלוהינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וצוונו לקבוע מזוזה. לאחר מכן קבעי אותה במשקוף מצד ימין לנכנס לבית או לחדר.

הדברים השליליים הקורים לכם יתכנו בשל קשר לחוסר מזוזה (אם אכן חסרה אחת), ויתכנו גם ללא קשר לזה אלא מסיבות אחרות. איננו יודעים חשבונות אלוקיים. היו ישרים, טובים, מאמינים. שומר ד' כל אהביו.

לנחם חבר היא מצוה ולא פגם, ולכן אין בזה שום בעיה.

אם יש מזוזות בכל החדרים, אלא שאין להם בתים אלא רק קלף מגולגל בניילון, אזי אין בכך איסור הלכתי. אך טוב מאד לרכוש בתי מזוזה נאים, שנאמר 'זה אלי ואנווהו'. עד אז, יש להקפיד להיות בצניעות ליד המזוזות החשופות, שכן שם ד' כתוב בהן.

כל טוב