מזוזות בית שכור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/05/19 07:46 יז באייר התשעט

שאלה

שלום רב,

לפני תקופה גרנו בדירה שכורה, שבמהלכה החלפנו את המזוזות הקיימות למזוזות שלנו. שאלנו את בעל הדירה אם לשמור אצלנו את המזוזות שלו עד שנעבור או להעביר לו אותן, והוא בחר לקחת את המזוזות אליו.

לימים יחסנו עם בעל הדירה עלו על שרטון, ונאלצנו לעבור דירה בעל כורחנו לאחר שנגרם לנו עוול. מכיוון שלא תיקשרנו עימו, לקחנו איתנו את המזוזות שלנו ויצאנו בסיום החוזה כפי שסוכם.

לאחר זמן הבנו שהוא הגיע לדירה וראה שאין מזוזות וכנראה כעס על זה (למרות שהמזוזות שלו היו אצלו כאמור).

אשמח לדעת האם אנו פטורים מהעניין הזה והאם בשל הנסיבות נהגנו כראוי. הבנתי שיש איסור להשאיר כך דירה, אך לצערנו לא יכולנו לדבר איתו על הדברים בשל המתח ששרר.

תשובה

שלום וברכה

לא ניתן לפסוק בשאלה זו בלי לשמוע את שני הצדדים.

ברם, בהנחה שאין מחלוקת בין הצדדים על העובדות, אלא רק על ההלכה -

בוודאי שאתם פטורים.

יש לו את המזוזות שלו, ואתם לא חייבים להשאיר את המזוזות בבית הזה.

כל טוב