מותר לילד בן 6 לרדת במעלית רגילה ביום כיפור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/10/19 22:51 יג בתשרי התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב , רציתי לדעת אם לילד בן 6 מותר לרדת במעלית רגילה ביום כיפור..? ואם יש איסור בהלכה לדעת איפה אני יכול למצוא וללמוד!!.. תודה וחג סוכות שמח וכשר בע"ה.

תשובה

שלום

יום כיפור הוא כמו שבת.

צריך לחנך את הילדים לשמירת שבת (וימים טובים וום כיפור), ולהפריש אותם מאיסורים.

אפשר לראות את המקורות לכך בשלחן ערוך, אורח חיים, סימן שמ"ג, ובדברי המשנה ברורה שם (וכן בילקוט יוסף ובעוד ספרי הלכה שנכתבו על סדר השלחן ערוך).

יש מצבי דחק של צורך מאוד גדול, שבהם יש מקום להקל לתת לקטן לעבור על איסור דרבנן כשזה לצורכו (וצריך גם במקרים כאלו לראות איך לא נוצר נזק חינוכי), אבל בוודאי לא באופן גורף לתת לו לרדת במעלית.

הרחבה על כך יש בשיעור בקישור הבא:

https://www.torahbase.org/%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%95-%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%AA-%D7%94%D7%A7%D7%98%D7%9F-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA/

כל טוב וחג שמח