מוקצה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/18 22:19 ט בחשון התשעט

שאלה

בנוגע למוקצה,

1. האם מותר בשבת לאסוף פירורים מהשולחן שהתפזרו עקב סעודות שבת ולזרוק בפח?

אני משתמשת(אוכלת) רק בכלים חד פעמיים, ובנוסף, גבינות בקופסאות, האם ניתן לזרוק הכל לאחר סיום כל סעודה? האם נכון יותר להשאיר את כל זה על השולחן ולהמשיך לסעוד בשבת? מותר בכלל לסעוד בשולחן שיש בו מוקצה?

2. שוב בעניין מוקצה,

בעת הניגוב בשירותים, האם אני יכולה לזרוק לשקית זבל שנמצאת בשירותים את הנייר שאיתו ניגבתי? על מנת שלא תהיה סתימה בשירותים.

תודה וברכה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מקום שיש פרורי אוכל אין בו מוקצה מכיוון שניתן לאכילת אדם או בהמה. על כן אם יש בצלחות פרורי לחם אין הם מוקצה (הם בסיס לדבר המותר). אפשר לנגב פרורים על מנת להשליכם.

כל זמן שלא הונח המוקצה אפשר לטלטלו למקום שרוצים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ